De boeken van Koos

Seizoenen

Een bundel met vier prachtige verhalen:

  • Een zeilboot in de vensterbank
  • Het kerstdiner
  • Van de kleermaker en de prins
  • Zand

Op Studiereis

Laten we eerlijk zijn, een docent verdwijnt na de allerlaatste les voor de meeste studenten in de put der vergetelheid. Het is niet anders.

Maar tuimelt alles in die put? Gelukkig niet. Wat blijft: een bonte optocht intrigerende mensen die diepe indruk hebben gemaakt. Het bewijs? Deze bundel.

Wat is wijsheid – verhalen uit de natuur

Binnenkort beschikbaar!

PRE-ORDER VANAF tweede helft 2025

De val van Anthonie

Henk deelt een afgelegen villa met zijn oude moeder die hem altijd beschermd heeft. De rust is voorbij als een jongen, Anthonie, tegen de zin van zijn moeder, bij hem intrekt.

Wat heeft deze jongen bij Henk te zoeken? Hij zal deze logeerpartij niet overleven. In welke val is hij verstrikt geraakt?

In een lichtblauwe zwembroek

Een vlek op het papier, een kassabonnetje uit de supermarkt, de herinneringen die in de loop van het leven vergaard worden… Alles kan veranderen in schoonheid. Een subtiele vorm van zelfbedrog: schoonheid als consequentie van geconcentreerde aandacht.

Peter schrijft muziek waarmee hij een groot publiek weet te bereiken. De onverwachte komst van Patric, zijn icoon en bron van inspiratie, doorkruist zijn zorgvuldig vormgegeven herinneringen.

Vesting Slijkenburg

Hoewel hij nog geen achttien is, wordt Victor opgeroepen voor de militaire dienst. Op het moment dat hij het ouderlijk huis verlaat, geeft zijn vader hem een belangrijke levensles mee: ‘Het is je plicht om je eigenbelang te verdedigen, waar dan ook, hoe dan ook.’

Na een minimale keuring moet hij als rekruut afreizen naar Friesland. Als hij een onbewoond huisje ontdekt, verscholen in de bossen, besluit hij zich te onttrekken aan de strijd. Vastbesloten zijn vaders levensles in praktijk te brengen. Dat leidt tot situaties waaraan hij nauwelijks het hoofd kan bieden. Er wacht hem een verrassing.